Cadoul lui Moș Nicolae din 1901Este 5 decembrie, deci la noapte vine Moș Nicolae. Cu siguranță diseară în multe locuințe se vor lustrui ghetuțele și se vor alinia frumos la ușă...pregătite desigur pentru cadouri.  

Indiferent de vârstă, toată lumea se bucură atunci când primește un dar, oricât de mic ar fi acesta, iar Moș Nicolae se pricepe de obicei.   

Spunem asta pentru că de-a lungul existenței sale, unul din cele mai importante daruri pe care l-a făcut omenirii a fost pe 5 decembrie 1901, atunci când l-a adus pe lume pe Walt Disney. Și astfel, împreună, cei doi s-au înhămat într-o aventură extrem de importantă de a încânta generații întregi de copii.   

Piticii moderni probabil că vizionează mai rar scurt metraje cu Mickey Mouse, Pluto, Donald Duck sau Gufi, dar chiar și așa, Walt Disney rămâne un nume important în lumea cinematografiei prin numărul neegalat încă de nominalizări la premiile Oscar (59, dintre care 22 câștigate) și prin filmele nemuritoare produse de-a lungul timpului de care este imposibil să nu fi auzit. Amintim aici 101 Dalmațieni, Albă ca Zăpada, Bambi, Cenușăreasa și muuulte altele.   

Însă Walt Disney a mai lăsat ceva în urma...și anume parcurile de distracție cu tematică. Iar Moș Nicolae din zilele noastre poate sosi în fiecare zi din an cu o călătorie către aceste tărâmuri pline de magie care îi bucură pe toți micuții, dar și pe adulții care încă mai poartă în inimă o frântură a sufletului de copil.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare